Tel: 06-10059460
Email: info@dekleurenboom.nl

Over Elles

Mag ik mij even voorstellen?

IMG_8493Mijn naam is Elles Derksen, kindercoach bij Kinderpraktijk De Kleurenboom in Doetinchem en bovenal moeder van drie prachtige dochters. Naast mijn werk als kindercoach ben ik flink wat jaren werkzaam geweest als leerkracht in het speciaal onderwijs. Daarnaast heb ik individueel kinderen begeleid op het gebied van leerproblemen en emotionele problemen (Remedial Teaching).

Vanuit mijn ervaring in het onderwijs merk ik dat er op scholen niet altijd voldoende mogelijkheden zijn om kinderen die extra ondersteuning nodig hebben op sociaal-emotioneel gebied de benodigde hulp te bieden. Omdat het mij juist energie geeft om kinderen verder te helpen, heb ik de uitgebreide opleiding tot kindercoach gevolgd bij BGL&Partners om individueel met kinderen aan de slag te gaan en ze hun talenten te laten ontdekken. Daarna heb de driedaagse Rots en Water training gevolgd met als aanvulling een tweedaagse specialisatietraining over psychosociaal trauma en mag deze nu ook doorgeven aan kinderen. Rots en Water is een fysieke weerbaarheidstraining. Bij het Land van Rouw heb ik de post-hbo opleiding: omgaan met verlies voor kinderen en jongeren gevolgd. Hierdoor mag ik me nu ook rouwbegeleider/verliesconsulent noemen.

Je blijven ontwikkelen vind ik enorm belangrijk. Wil je alle opleidingen en trainingen zien die ik al heb gevolgd? Klik dan even op deze link.

Ik geloof dat ieder kind uniek is in zijn eigen manier van leren en ontdekken. Hierdoor kijk ik naar de mogelijkheden van het kind en niet naar de problemen die het kind volgens de buitenwereld veroorzaakt. Ik heb altijd als droom gehad kinderen te helpen die in het dagelijks leven vastlopen. Ik heb de afgelopen jaren veel kinderen ontmoet die om diverse redenen vastlopen of niet lekker in hun vel zitten. Voor deze kinderen wil ik graag iets betekenen. Ik kijk en luister naar de signalen die het kind afgeeft en pas daar de coaching op aan. Vanwege mijn achtergrond in het speciaal onderwijs heb ik veel ervaring met het werken met kinderen met een ontwikkelingsachterstand, ADHD en autisme.

Ik nodig je van harte uit om eens langs te komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wellicht kan ik iets voor je betekenen.

Elles Derksen

Bel mij direct
Route